Obrazac za odustanak od ugovora na daljinu možete u PDF formatu preuzeti ovde:

Download
FRULA.INFO - OBRAZAC za odustanak OD ugo
Adobe Acrobat Document 239.4 KB

 

POVRAĆAJ ROBE

 

Kupac prema zakonu može vratiti robu u roku od 14 dana od trenutka prijema paketa. 

 

Ako nakon prijema robe, kupac smatra da proizvod koji mu je poslat nije u skladu sa onim što je očekivao, tu reklamaciju rešavamo onako kako kupac želi i to na tri moguća načina:

 

1.) Da nam vrati kupljen proizvod i da mu mi novac vratimo u potpunosti, plus da mu refundiramo troškove poštarine koje je imao za slanje paketa nama, kao i troškove poštarine, koje je u samom startu platio prilikom naručivanja i kupovine proizvoda.

 

2.) Da izvršimo popravku, prepravku, ili intervenciju na proizvodu, na takav način, da je kupac nakon toga u potpunosti zadovoljan sa kupljenim proizvodom.

 

3.) Da izvršimo zamenu kupljenog proizvoda za identičan proizvod sa kojim će kupac biti u potpunosti zadovoljan, ili da izvršimo zamenu kupljenog proizvoda za neki potpuno drugi proizvod, koji se kod nas u ponudi prodaje po istoj ceni. Takođe, kao podvarijanta ove zamene, postoji mogućnost da kupac, kupljeni proizvod zameni, i za dva ili više proizvoda iz naše ponude, čija je ukupna cena identična ceni plaćenoj za prvi, originalni proizvod koji će biti zamenjen.

 

JOŠ O REKLAMACIJAMA ili POVRATU ROBE: U zakonu definisane članovima zakona 52 i 53, zvanično se kroz zakon vodi kao termin - zahtev za otklanjanje nesaobraznosti isporučene robe. Po zakonu rok u kome kupac može da reklamira proizvod je 2 godine, član 53. 

 

Čitave 2 godine nakon prijema robe, ako kupac smatra da proizvod koji mu je poslat nije u skladu sa onim što je očekivao, tu reklamaciju rešavamo onako kako kupac želi i to na tri moguća načina:

 

1.) U prvih 6 meseci nakon kupovine, kupac ima prava da nam vrati kupljen proizvod i da mu mi novac vratimo u potpunosti, plus da mu refundiramo troškove poštarine koje je imao za slanje paketa nama, kao i troškove poštarine, koje je u samom startu platio prilikom naručivanja i kupovine proizvoda.

 

2.) Nakon 6 meseci, pa sve do 24 meseca od kupovine, kupac ima pravo da traži da izvršimo popravku, prepravku, ili intervenciju na proizvodu, na takav način, da je kupac nakon toga u potpunosti zadovoljan sa kupljenim proizvodom.

 

3.) Nakon 6 meseci, pa sve do 24 meseca od kupovine, kupac ima pravo da traži da izvršimo zamenu kupljenog proizvoda za identičan proizvod sa kojim će kupac biti u potpunosti zadovoljan, ili da izvršimo zamenu kupljenog proizvoda za neki potpuno drugi proizvod, koji se kod nas u ponudi prodaje po istoj ceni. Takođe, kao podvarijanta ove zamene, postoji mogućnost da kupac, kupljeni proizvod zameni, i za dva ili više proizvoda iz naše ponude, čija je ukupna cena identična ceni plaćenoj za prvi, originalni proizvod koji će biti zamenjen.

 

Bilo koju robu koju ste kupili od nas, a naročito frule i gusle čuvajte od dece (koja veoma često oštete instrument guranjem nečega u otvor kod čepa frule, zatim ispuštanjem instrumenta, sečenjem ili bušenjem kože kod gusala, isecanjem niti gudala ili strune na guslama, itd). Takva oštećenja odmah primetimo ukoliko se instrumenti reklamiraju. Čuvajte instrument od kućnih ljubimaca, upadanja u tečnost, pada na pod, itd, itd.

 

Mi smo se pobrinuli da sva roba koju mi šaljemo, a naročito instrumenti, do Vas stignu u najboljem mogućem stanju. Fizička oštećenja su skoro nemoguća zato što imamo dobar sistem zaštite instrumenata, frula, gusala, izvozimo i šaljemo pakete u sve zemlje sveta, bez problema.

 

Frule, u zavisnosti u kojoj su kategoriji instrumenta, pakujemo na različite načine, ali uvek da su lepo zaštićene.

 

1.) Evo kako pakujemo na primer, jednodelne visoko kvalitetne frule:

 

https://www.youtube.com/watch?v=jStt5K5MiNk

 

2.) A evo, na primer našeg transportnog pakovanja za gusle:

 

https://www.youtube.com/watch?v=cr5RUShewPU

 

U slučaju reklamacije, Molimo Vas, da nas nazovete na jedan od telefona da nas odmah obavestite o reklamaciji čim ste shvatili da želite da reklamirate proizvod koji ste kupili od nas.

Telefoni su: + 381 64 146 46 36  ili  + 381 21 651 83 01

 

Napomena 1: Nipošto nemojte bilo šta samostalno popravljati na instrumentu ili na robi koju ste dobili. Ljudi u želji da poprave, najčešće upropaste ono što pokušavaju da poprave. Znači, nemojte ništa lepiti, zakucavati, fiksirati, farbati, lakirati, ušivati ili bilo kakve intervencije na instrumentu ili robi raditi. Ako postoji nedostatak, ili smatrate da nešto nije u redu, bez ikakve intervencije treba da nas o tome obavestite i da uđete u postupak reklamacije kupljene robe: potpunog povraćaja novca za kupljeni proizvod, popravke proizvoda ali od stane nas a ne da kupac bilo šta popravlja, ili da se izvrši zamena kupljenog proizvoda.

 

Napomena 2: Kada dobijete instrument od kurira, potrebno je paket pažlivo otvoriti. Potrebno ga je ostaviti na sobnoj temperaturi od oko 20 stepeni celzijusovih, da se u prostoru drvo malo stabilizuje, naročito ako ste instrument primili od kurira zimi, pa ga on prvo vozi ili ga poštar nosi unaokolo po hladnoći pre nego ga Vama preda. Znači stavite instrument na sto u sredini sobe ili negde gde nije direktno izložen grejanju, ali da se drvo stabilizuje. Ako je pretoplo i dobili ste leti instrument, samo ga unesite unutra da baš ne stoji na jakom suncu pre nego što ga isprobavate.

 

Ako je instrument ili neka druga roba oštećena u transportu, morate nas odmah obavestiti, i najkasnije u roku od 24h ga morate reklamirati Daily Expres službi, Post Expres službi, ili nekom drugom brza pošta kurirskom sistemu preko koga smo Vam poslali paket, tako što ćete ga odneti u tu poštansku službu, zajedno sa kompletnim pakovanjem onako kako je instrument stigao kod Vas. Jedino tada će se moći pokrenuti proces veštačenja od strane pošte, da se vidi kako je došlo do oštećenja, i da dodje do nadoknade štete putem osiguranja pošiljke, koje se uvek plaća u odnosu na vrednost pošiljke.

 

Naravno, sve ovo ne treba da Vas brine, jer su nasi kupci zadovoljni, a najbolji pokazatelj toga su njihovi komentari koje mozete pogledati na:

 

http://souve-nirs.shopmania.biz/info/utisci-kupaca

 

http://souve-nirs.shopmania.biz/iskustva_korisnika

 

 

S poštovanjem,
Dragan Jovanović
vlasnik "FRULA.INFO"
proizvodnja etno muzičkih instrumenata
Vase Pelagića 3/9
21000 Novi Sad
SRBIJA
Tel: +381 21 651 83 01
Mob: +381 64 146 46 36
www.frula.info

 

Obrazac za odustanak od ugovora na daljinu možete u PDF formatu preuzeti ovde:

Download
FRULA.INFO - OBRAZAC za odustanak OD ugo
Adobe Acrobat Document 239.4 KB