Časovi guslanja i sviranja na fruli u Beogradu...

Za sve ljubitelje tradicije i etno muzike, od Februara ili Marta meseca 2024. godine, organizovaćemo časove guslanja i sviranja na fruli. Koliko vremena će trebati da se oforme grupe, kako za guslanje, tako i za sviranje frule, ostaje da se vidi. Možda interesovanje i neće biti veliko. . . ko zna. . . videćemo.

 

Pretpostavljamo da će veće interesovanje biti za gusle i guslanje, jer su vremenom više naših kupaca izrazili želju za časovima guslanja, ali to se nikada ne zna, tako da će se možda prvo oformiti grupa za časove frule. 

 

Pretpostavljamo da će interesovanja biti, ali naš prvi problem u tom smislu je prostor za održavanje časova.

 

Osnovna ideja je da časovi budu besplatni, ali ćemo videti, do koje mere je to izvodljivo. Održavanje časova takođe zavisi od broja polaznika i od prostora u kome bi se časovi održavali. 

 

Takav prostor u ovom trenutku nemamo. Ako imate neki prostor koji je adekvatan i u kome bi moglo da se gusla, ili imate ideju gde biste mogli da nam pomognete oko prostora za održavanje naših časova guslanja i sviranja na fruli, molimo da nas ljubazno informišete o tome, jer nam je to bitno da bismo uopšte počeli sa radom. Znači, krenućemo sa radom u Februaru ili Martu mesecu 2024. godine, čim se oforme grupe za nastavu, kao i čim nađemo prostor u Beogradu. Ukoliko se u ponudi nađu dva ili više prostora, razmotrićemo koji bi od tih prostora bio najadekvatniji u te svrhe i odabrati njega.

 

Ukoliko bude moguće, i časovi guslanja i sviranja na fruli bi se održavali u istom objektu, ali u zasebnom prostoru, ili baš u istom prostoru, ali u drugom terminu.

 

Najbolje bi bilo da prostor dobijemo na korišćenje besplatno, ali i ako nešto treba da se plati, prosledite nam i informacije o takvim prostorima u kojima bi moglo da se gusla i svira na fruli, da ne smeta nikome u objektu, okolini, itd, da neko ne prijavi pravljenje buke, itd, već gde se mogu definitivno, bez ikakvih problema održavati časovi guslanja i sviranja na fruli. 

1.) Pristupnica za časove guslanja u Beogradu:

Note: Please fill out the fields marked with an asterisk.

2.) Pristupnica za časove sviranja na fruli u Beogradu:

Note: Please fill out the fields marked with an asterisk.